IP Comunicación. Imagen y prensa http://ipcomunicacion.com Otro sitio realizado con WordPress Mon, 11 Dec 2017 08:59:59 +0000 es-ES hourly 1 La Fundació La Marató de TV3, premiada pels auditors catalans a la millor comunicació en temes de Transparència http://ipcomunicacion.com/blog/la-fundacio-la-marato-de-tv3-premiada-pels-auditors-catalans-a-la-millor-comunicacio-en-temes-de-transparencia/ http://ipcomunicacion.com/blog/la-fundacio-la-marato-de-tv3-premiada-pels-auditors-catalans-a-la-millor-comunicacio-en-temes-de-transparencia/#comments Mon, 11 Dec 2017 08:57:26 +0000 http://ipcomunicacion.com/?p=4160 El Col·legi Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC) ha lliurat el Premi a la millor comunicació en temes relacionats amb la Transparència a la Fundació La Marató de TV3. El president dels auditors catalans, Daniel Faura, ha destacat que en els seus 20 anys, “la Fundació ha estat un exemple de transparència en la difusió de la recaptació dels actes de la Marató i en els projectes a que es destinen aquests fons” .

La Fundació La Marató de TV3 va rebre el premi a la millor comunicació de temes relacionats amb la transparència, atorgat anualment pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC) en el decurs del Dia de l’Auditor. El guardó va ser lliurat pel president dels auditors catalans, Daniel Faura, al director de la Fundació, Lluís Bernabé.

La Fundació La Marató de TV3 va ser creada el 1996 per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per promoure la recerca biomèdica d’excel·lència, i la sensibilització social sobre les malalties que es tracten a la Marató de TV3, mitjançant campanyes de participació ciutadana i actes de difusió i educació.

Una de les seves funcions principals és la d’actuar com a dipositària i administradora de les aportacions fetes a través del programa La Marató.

Amb aquest guardó, el Col·legi vol distingir a professionals i entitats públiques o privades que desenvolupen eines de comunicació favorables a la transparència en la gestió i el retiment de comptes.

]]>
http://ipcomunicacion.com/blog/la-fundacio-la-marato-de-tv3-premiada-pels-auditors-catalans-a-la-millor-comunicacio-en-temes-de-transparencia/feed/ 0
“Canvi climàtic, una batalla perduda?”, article de Francesc Bellavista http://ipcomunicacion.com/blog/canvi-climatic-una-batalla-perduda-article-de-francesc-bellavista/ http://ipcomunicacion.com/blog/canvi-climatic-una-batalla-perduda-article-de-francesc-bellavista/#comments Thu, 07 Dec 2017 09:45:17 +0000 http://ipcomunicacion.com/?p=4148 Nou article d’opinió del soci director de BellavistaFrancesc Bellavista, a l’edició del Vallès Oriental de ‘El 9 Nou‘, centrat en aquesta ocasió en els nombrosos reptes existents vinculats a la lluita a nivell global contra el canvi climàtic.

El canvi climàtic és el problema més important al qual ha de fer front la humanitat en el present i per al futur. Tot i que les darreres conferències de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (sobretot, la històrica Cimera de Paris de 2015) aporten un xic d’esperança a un desastre que sembla inevitable, també és cert que la presidència de Donald Trump als Estats Units no presagia res de bo quant a l’esdevenidor del planeta des d’una òptica mediambiental.

L’instrument internacional que suposà l’Acord de París -negociat per la pràctica totalitat de països d’arreu del món i ratificat amb posterioritat per una part majoritària dels causants de les emissions de gasos d’efecte hivernacle- significa un abans i un després pel que fa a les (eternes) discussions quant a l’existència o no d’un canvi climàtic i també sobre si les seves causes tenen un origen antropogènic, és a dir, si són conseqüència directa de les activitats humanes. A partir d’aquesta iniciativa podia esperar-se que els negacionistes climàtics desapareguessin o optessin per emmudir davant les evidències i el consens internacional: falsa esperança, si ens atenim a diverses proclames anacròniques proferides per algun polític irresponsable o, el que és pitjor, per l’actual president nord-americà, l’inefable Donald Trump, que ha decidit que els Estats Units abandonin, tan aviat com els pactes signats ho permetin (el 2020), l’Acord de París.

Sigui com sigui, i prescindint d’aquestes veus frívolament dissidents, estem en disposició de concloure que amb l’acord el problema mediambiental pren un camí envers una solució satisfactòria, definitiva i irreversible? Per dissort, dues circumstàncies fan que la resposta a la qüestió ens situï lluny d’aquest ideal. La primera d’elles és que l’acord arriba tard: hem perdut la batalla principal i ara solament ens queda intentar mitigar el problema. I en segon lloc perquè la iniciativa és insuficient des de dues perspectives complementàries: les seves recomanacions no són vinculants (es contempla que cada país fixi de forma voluntària els seus objectius i no es preveuen sancions per incompliment) i encara que tots els països signants complissin amb els seus compromisos inicials, només s’aconseguiria limitar l’augment mitjà de la temperatura des de l‘era preindustrial fins a la fi del segle XXI en 2,7 graus centígrads, quan es considera que el llindar màxim per evitar grans catàstrofes irreversibles rau en els 2 graus.

La situació encara és més lluny del que seria ideal si prenem en consideració futures revisions (previstes pel 2018) en la línia de reduir encara més aquest límit dels 2 graus i situar-lo per sota d’1,5 graus. Però la inacció seria pitjor i en cas de no prendre cap mesura, l’augment de la temperatura mitjana a la fi del segle seria d’entre 3,8 i 4 graus. Per tant, i malgrat tot, la valoració de l’Acord de París -i els seus tebis desenvolupaments reglamentaris a Marràqueix i fa pocs dies a Bonn- ha de ser necessàriament positiva.

Ara i aquí només ens resta confiar que els països implicats es prenguin de debò els seus compromisos i s’esforcin el màxim per tractar de millorar-los, si bé el que veiem no ens permet ser massa optimistes: Estats Units (15% de les emissions mundials) defugint el problema; Espanya (el país, conjuntament amb Portugal, més vulnerable d´Europa al canvi climàtic), que sembla no recordar que va estar a Paris fa dos anys; i Alemanya, amb grans dificultats per complir amb els objectius que es va marcar. Si ens fixem en l´Índex d´Acció Climàtica (IAC) aquests tres països ocupen, respectivament, els llocs 56, 38 i 22, respecte el total de 60 països més contaminants.

A més a més d’aquest suspens, Estats Units promociona de forma descarada l’ús del carbó (combustible fòssil més contaminant), mentre que Alemanya i Espanya s´han negat a prendre part en una aliança de vint països que pretenen eliminar totalment aquest material com a font d´energia l´any 2030. Aquesta negativa d´Espanya, juntament amb les traves a Iberdrola per tancar les seves centrals tèrmiques, van causar estupor a la recent Cimera de Bonn. En contraposició, seria injust silenciar que les notes més altes les treuen Suècia, Lituània, Marroc, França, Itàlia, Dinamarca i Portugal.

En qualsevol cas, el món haurà de preparar costosíssims plans de contingència per fer front a les catàstrofes naturals que ja tenim a sobre i que es faran cada cop més habituals. A més a més, es preveu que moltes de les guerres futures seran conseqüència de calamitats per raó climàtica: és una opinió estesa que l’actual guerra de Síria -i la seva derivada en forma de crisi de refugiats- té el seu origen en una sequera extrema a la regió que va obligar a moltes persones a desplaçar-se a Damasc, la capital del país.

]]>
http://ipcomunicacion.com/blog/canvi-climatic-una-batalla-perduda-article-de-francesc-bellavista/feed/ 0
Uns 140.000 catalans pateixen fibromiàlgia http://ipcomunicacion.com/blog/uns-140-000-catalans-pateixen-fibromialgia/ http://ipcomunicacion.com/blog/uns-140-000-catalans-pateixen-fibromialgia/#comments Tue, 05 Dec 2017 08:00:57 +0000 http://ipcomunicacion.com/?p=4139 upset-2681502_640Les síndromes de sensibilització central són unes dolències amb símptomes comuns i que semblen tenir un mateix mecanisme fisiopatològic, amb afectacions neurològiques i imnunològiques. Les principals respresentants són la fibromiàlgia, la síndrome de la fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple.

Des del Grup de Treball GESSCAP (Grup d´Estudi de les Síndromes de Sensibilitat Central en Atenció Primària) de la CAMFiC expliquen: “aquestes patologies afecten clarament la qualitat de vida de les persones, que a més solen patir un llarg període d’incertesa des de que es presenten els primers símptomes i fins al diagnòstic”.

A Catalunya existeixen 18 Unitats d’Experts (UE) per al diagnòstic i tractament de les síndromes de sensibilització central que cobreixen tot el territori català. Es tracta d’unitats on professionals de medicina i infermeria d’atenció primària treballen coordinadament i sota consens amb d’altres especialistes hospitalaris per oferir un pla terapèutic adequat a cada pacient. En aquestes UE el pes recau en els equips de primària que assumeixen un paper força important, com destaquen des de GESSCAP “som els professionals més adients per compartir amb els afectats la vivència d’aquests símptomes i els seus desafiaments, i a més tenim el repte de gestionar l’accés d’aquests pacients de manera eficient i liderar-ne el tractament en coordinació amb els companys hospitalaris”.

Prevalences¹

La fibromiàlgia, afecta el 2,4% de la població major de 20 anys (unes 140.000 persones a Catalunya). És una patologia que provoca dolor crònic musculoesquelètic, amb episodis de cansament, trastorns de son i de memòria, entre d’altres símptomes. Afecta més les dones que els homes .

La síndrome de fatiga crònica, afecta entre el 0.3% i el 0.8% de la població, unes 45.000 persones a Catalunya. Genera un cansament extrem i extenuant, acompanyat de trastorns neurològics i immunològics.
La sensibilitat química múltiple implica una intolerància a agents químics presents en el medi ambient. Quan els pacients entren en contacte amb ells, solen patir vòmits, cefalees, nerviosisme i fatiga, entre d’altres símptomes. A Catalunya s’estima que hi ha uns 1.500 casos.

]]>
http://ipcomunicacion.com/blog/uns-140-000-catalans-pateixen-fibromialgia/feed/ 0
Mario Alonso, “Auditor Distingit” pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya http://ipcomunicacion.com/blog/mario-alonso-auditor-distingit-pel-col%c2%b7legi-de-censors-jurats-de-comptes-de-catalunya-2/ http://ipcomunicacion.com/blog/mario-alonso-auditor-distingit-pel-col%c2%b7legi-de-censors-jurats-de-comptes-de-catalunya-2/#comments Mon, 04 Dec 2017 08:53:47 +0000 http://ipcomunicacion.com/?p=4134 El Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC) ha nomenat “Auditor Distingit” de l’any a Mario Alonso, fins fa poc president de l’Instituto de Censores Juradors de Cuentas de España (ICJCE). El president dels auditors catalans, Daniel Faura, ha destacat que “reconeixem la seva trajectòria professional i el seu compromís amb l’auditoria i la defensa de la professió que ha demostrat sempre, i especialment des de la presidència de l’Instituto”.

Mario Alonso (Badajoz, 1960), president i soci cofundador d’Auren, és censor jurat de comptes i llicenciat en Ciències Econòmiques i en Dret. Els darrers quatre anys ha exercit la presidència de l’Instituto de Censores Juradors de Cuentas de España (ICJCE), que va deixar el passat mes d’octubre.
Al llarg de la seva trajectòria professional s’ha implicat de forma activa en el món de l’auditoria, com a president de la Agrupación Primera del ICJCE o vicepresident de l’Arc Mediterrani d’Auditors (AMA), i també ha desenvolupat activitats a la Cambra de Comerç i Indústria de Madrid, la CEOE, i el Consell Social de la Universitat Complutense de Madrid.
També ha tingut una intensa activitat acadèmica com a professor de l’Escuela de Auditoría del ICJCE, de Comptabilitat i Auditoria de Comptes de la Universitat d’Alcalá de Henares, i com a director del Màster de Responsabilitat Corporativa de l’Escuela de Organización Industrial (EOI), entre d’altres.

]]>
http://ipcomunicacion.com/blog/mario-alonso-auditor-distingit-pel-col%c2%b7legi-de-censors-jurats-de-comptes-de-catalunya-2/feed/ 0
Jordi Gosalves, nou vicepresident de l’ITEC http://ipcomunicacion.com/blog/jordi-gosalves-nou-vicepresident-de-litec/ http://ipcomunicacion.com/blog/jordi-gosalves-nou-vicepresident-de-litec/#comments Thu, 30 Nov 2017 06:00:20 +0000 http://ipcomunicacion.com/?p=4116 El Patronat de Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC) va nomenar en la seva reunió del passat dia 21 de novembre Jordi Gosalves com a vicepresident de l’Institut, en tant que President Executiu del Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya.

Jordi Gosalves, que ocuparà aquest càrrec de nova creació, és president del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona (CAATEEB), una de les entitats fundadores de l’ITeC, i que sempre ha format part del seu Patronat i Comissió Permanent.

Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya – ITeC

La Fundació privada Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya – ITeC és una fundació sense ànim de lucre, creada l’any 1978, que realitza la seva activitat en el sector de la construcció.

En tant que entitat de suport a la innovació, el seu objectiu és la generació i transferència d’informació i coneixement, i la prestació de serveis tecnològics, per a la millora de la competitivitat dels agents del sector de la construcció: professionals, empreses i entitats. Aquest objectiu s’emmarca dins del compromís amb la sostenibilitat entesa des del seu triple vessant:  tecnològic, econòmic i social.

Per a la consecució dels fins fundacionals, la Fundació desenvolupa activitats de recerca, disseny i desenvolupament de productes i serveis de base tecnològica per al sector de la construcció.

]]>
http://ipcomunicacion.com/blog/jordi-gosalves-nou-vicepresident-de-litec/feed/ 0
“Fiscalidad de intangibles”, artículo de Xavier Millán http://ipcomunicacion.com/blog/fiscalidad-de-intangibles-articulo-de-xavier-millan/ http://ipcomunicacion.com/blog/fiscalidad-de-intangibles-articulo-de-xavier-millan/#comments Wed, 29 Nov 2017 09:55:30 +0000 http://ipcomunicacion.com/?p=4108 patent-box-160225121719El coordinador del departamento TIC y responsable de Patent Box de F. Iniciativas, Xavier Millán, publica un artículo de opinión en ‘Expansión’ en el que analiza las características del incentivo fiscal a la I+D+i conocido como Patent Box.

Hay en España varias fórmulas para mejorar el retorno de la inversión en I+D a nivel fiscal a través del Impuesto sobre Sociedades. Las deducciones fiscales y las bonificaciones a la Seguridad Social por personal investigador son las más conocidas, pero es la combinación de éstas con otro instrumento fiscal más desconocido, denominado Patent Box, la que logra la mayor potencia de retorno de la inversión en la materia.

El Patent Box tiene como objetivo el fomento de la innovación y recompensa a las entidades que ceden o transfieren determinados activos intangibles -patentes, dibujos o modelos, planos, fórmulas o procedimientos secretos- a otras compañías vinculadas o no con la cedente, para que lo incorporen en el desarrollo de su actividad económica, al tiempo que minimiza la dependencia de tecnología externa en nuestro país.

El incentivo reduce la base imponible en hasta un 60% de las rentas netas procedentes de tales cesiones y, además, su aplicación permite en determinadas circunstancias atraer inversiones de otras empresas del mismo grupo fiscal ubicadas fuera del territorio nacional. El ejemplo más claro es el de un grupo multinacional que realiza la actividad de I+D en España y cede sus resultados a otras empresas del grupo que utilizan estos resultados en el desarrollo de una actividad económica.

Los datos de la Agencia Tributaria muestran un crecimiento controlado pero continuado en la aplicación del incentivo entre los ejercicios fiscales 2008 y 2014. En el periodo la tasa de crecimiento anual en el número de empresas que se han beneficiado del mismo ha sido de un 10%. En cuanto al importe reducido, el crecimiento ha sido mucho mayor en el mismo periodo, siendo la tasa media de crecimiento anual del 102%, hasta los 785 millones de euros reducidos en el ejercicio fiscal 2014.

El fuerte crecimiento en su uso refleja que las empresas que han cedido activos intangibles se han beneficiado de un retorno económico y de una optimización fiscal sobre los ingresos percibidos por su cesión. Este hecho, más allá de dar continuidad a estas políticas empresariales, las potencia mediante la cesión de nuevos activos intangibles aflorados en años sucesivos.

Señalar que para aplicar el incentivo de forma correcta no basta con ceder los activos intangibles de la empresa obtenidos en el marco de una actividad innovadora a otra sociedad: también es necesario cumplir con una serie de requisitos contables, legales y societarios determinados en la normativa vigente.

]]>
http://ipcomunicacion.com/blog/fiscalidad-de-intangibles-articulo-de-xavier-millan/feed/ 0
IP Comunicación participa al Fall Institute de la Johns Hopkins University-UPF http://ipcomunicacion.com/blog/ip-comunicacion-participa-al-fall-institute-de-la-johns-hopkins-university-upf/ http://ipcomunicacion.com/blog/ip-comunicacion-participa-al-fall-institute-de-la-johns-hopkins-university-upf/#comments Fri, 24 Nov 2017 12:21:57 +0000 http://ipcomunicacion.com/?p=4101 Des del passat 13 de novembre fins el proper 7 de desembre té lloc a Barcelona una nova edició del Fall Institute, que impulsen la Universitat Johns Hopkins i la Pompeu Fabra (UPF), en associació amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Manel Piñeiro, executiu de comptes d’IP Comunicación, participarà en el taller “Crisi de Salut Pública a Barcelona”, que imparteixen el proper dimecres 29 els Drs. Carme Borrell, M. Isabel Pasarin Rua, i Josh Sharfstein, i on es treballarà de forma operativa diferents casos de comunicació de crisi en salut.

L’experiència d’IP Comunicación gestionant la comunicació del’Agència de Salut Pública de Barcelona servirà per treballar en aquest workshop internacional el desenvolupament d’un protocol que s’utilitzarà a la ciutat de Barcelona per fer front a la comunicació estratègica de crisis de salut pública, com ara brots, intoxicacions, alertes ambientals, etc.

Manel Piñeiro exposarà els elements bàsics del protocol, que inclou un pla de comunicació així com els passos operatius per gestionar una crisi, amb l’objectiu de fer una bona gestió de les situacions que es presentin i un acompanyament eficaç a la ciutadania.

]]>
http://ipcomunicacion.com/blog/ip-comunicacion-participa-al-fall-institute-de-la-johns-hopkins-university-upf/feed/ 0
Els informes d’auditoria han crescut un 6’75% en el darrer any a Catalunya http://ipcomunicacion.com/blog/els-informes-dauditoria-han-crescut-un-675-en-el-darrer-any-a-catalunya/ http://ipcomunicacion.com/blog/els-informes-dauditoria-han-crescut-un-675-en-el-darrer-any-a-catalunya/#comments Fri, 24 Nov 2017 08:50:51 +0000 http://ipcomunicacion.com/?p=4096 logo-collegi-cjcEl nombre d’informes d’auditoria realitzats a Catalunya han crescut un 6’75% en el darrer any, segons dades facilitades pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC) amb motiu de la celebració del Dia de l’Auditor el proper dijous 30 de novembre. Per al president de l’entitat, Daniel Faura, “aquestes dades reflecteixen un creixement de l’economia catalana”, tot i que els auditors catalans adverteixen sobre els efectes que puguin tenir en els propers mesos la decisió que han pres diverses empreses de traslladar la seva seu social fora del territori català. Entre l’octubre del 2016 i el mateix mes d’enguany, l’increment ha estat de 964 informes.  Durant el 2016, el Col·legi va registrar un total 14.638 treballs

El “Dia de l’Auditor” tindrà lloc al recinte històric de l’Hospital de Sant Pau, amb l’assistència de més de 400 professionals i la presència del recent escollit president de l’Instituto de Censores Jurados de Cuentas de España, Ferran Rodríguez, i del director científic de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau, Jaume Kulisevsky, qui impartirà una conferència sobre la recerca als hospitals.

Durant l’acte es lliuraran el premis a la millor comunicació de temes relacionats amb la transparència i el d’ajut a la cooperació. També es reconeixerà la trajectòria professional del “auditor distingit” de l’any i la dels col·legiats amb més de 50 anys d’exercici de la professió.

Pel president dels auditors catalans, Daniel Faura, “la jornada és una magnífica oportunitat de compartir plegats la pertinença a la professió i els valors de integritat, dignitat, coherència i coresponsabilitat que caracteritzen als auditors”.

]]>
http://ipcomunicacion.com/blog/els-informes-dauditoria-han-crescut-un-675-en-el-darrer-any-a-catalunya/feed/ 0
Discriminació: injustícia i pèrdua de talent. Article de Daniel Faura a Nació Digital. http://ipcomunicacion.com/blog/discriminacio-injusticia-i-perdua-de-talent-article-de-daniel-faura-a-nacio-digital/ http://ipcomunicacion.com/blog/discriminacio-injusticia-i-perdua-de-talent-article-de-daniel-faura-a-nacio-digital/#comments Thu, 23 Nov 2017 08:31:25 +0000 http://ipcomunicacion.com/?p=4083 Daniel FauraEl president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya, Daniel Faura, publica un article a Nació Digital cridant a la necessitat d’equiparar el paper dels homes i les dones al món de l’auditoria.

Voldria començar recordant algunes dades demolidores: a les empreses, els llocs directius ocupats per dones només són un 14% a la Unió Europea i un 11% a Espanya. En la política, la dona ha anat guanyant presència als parlaments estatals i europeus, la màxima en el Parlament Europeu -amb un 37% d’eurodiputades-, però en canvi només el 19% dels municipis espanyols són liderats per alcaldesses.

A les universitats, tot i que les dones matriculades suposen el 54% del total,només el 40% es dediquen a investigació i docència, un 21% assoleixen la posició de catedràtiques i tan sols el 12% són rectores. En el nostre àmbit, el dels col·legis professionals, la col·legiació femenina en el seu conjunt és d’un 56%, però en els càrrecs directius d’aquestes institucions, només un 12% són presidentes de Consells Generals de Col·legis. Un invisible “sostre de vidre” sembla aturar les dones a partir d’un cert nivell.

La bretxa salarial de gènere en el salari mitjà a Catalunya és del 26%, segons dades de l’Observatori de Treball d’aquest 2017. Una situació de desigualtat que s’observa així mateix en l’ocupació femenina: segons dades de l’Instituto de la Mujer, el 2016 l’atur femení va ser del 21,4% mentre el masculí era el 17%.

Malgrat que la igualtat i la no discriminació de gènere són avui drets fonamentals, recollits per Nacions Unides i legislats per parlaments europeus i nacionals (a Espanya, Llei 3/2007, i a Catalunya, Llei 17/2015), els efectes reals d’aquestes normatives no s’han traslladat en millores rellevants en les situacions denunciades en el moment de ser aprovades.

A tall d’exemple, avui encara la dona s’ocupa més del doble que l’home en tasques de la llar i la família, i quant als permisos per maternitat/paternitat, només un 2% corresponen a homes. Aquests problemes de conciliació entre la vida personal, laboral i familiar suposen no tan sols la vulneració de drets i l’incompliment de lleis: són també una pèrdua de capital social amb efectes sobre l’equitat, la cohesió i el benestar. Estic convençut que la solució només arribarà si ho fem “corresponsablement”, com un compromís de tota la societat en el seu conjunt.

En aquest sentit, voldria destacar la iniciativa Taula Transversal de la Fundació Internacional de la Dona Treballadora (Fidem), que presideix l’empresària Joana Amat, que vol aglutinar el món empresarial, institucions, entitats i societat civil, i a la qual ja s’hi han adherit col·legis professionals com el nostre. Una taula de treball per aconseguir els necessaris canvis jurídics però, sobretot, els culturals, per tal que l’home s’incorpori cada cop més al treball domèstic i cura de les persones dependents, al mateix temps que la dona s’incorpora al treball remunerat amb equitat, aconseguint així una plena coresponsabilitat social.

És feina de tots treballar per aquesta igualtat real, cadascú en el seu àmbit. En el nostre, ja estem treballant per aconseguir la paritat dins dels col·legis professionals, però anant a fer un pas més: impulsar des dels col·legis i ajudar a que això baixi en cascada, com un efecte mirall cap a totes les persones i empreses que hi formen part.

Cal que entre tots treballem per trencar el “sostre de vidre” que fa perdre talent femení en les organitzacions, però que també fa perdre l’aportació de la presència masculina en l’entorn familiar. Conjurem-nos tots i cadascun de nosaltres per potenciar la presència de les dones en posicions de responsabilitat en les organitzacions i facilitar la conciliació, i evitem així la fuga d’aquest valuós talent.

]]>
http://ipcomunicacion.com/blog/discriminacio-injusticia-i-perdua-de-talent-article-de-daniel-faura-a-nacio-digital/feed/ 0
Els visats d’expedients de reforma i gran rehabilitació van créixer un 25% en el primer semestre http://ipcomunicacion.com/blog/els-visats-dexpedients-de-reforma-i-gran-rehabilitacio-van-creixer-un-25-en-el-primer-semestre/ http://ipcomunicacion.com/blog/els-visats-dexpedients-de-reforma-i-gran-rehabilitacio-van-creixer-un-25-en-el-primer-semestre/#comments Tue, 21 Nov 2017 09:29:19 +0000 http://ipcomunicacion.com/?p=4066 El visat d’expedients de reforma i gran rehabilitació van créixer un 25% en el primer semestre de 2017, segons dades del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona que s’han fet públiques coincidint amb la celebració de Rehabilita, Setmana de la Rehabilitació, patrocinada per ROCKWOOL. Fins el juny d’aquest any s’han visat més de 3000 projectes, el que suposa un creixement del 4% respecte el mateix període del 2016, segons el president del CAATEEB, Jordi Gosalves, “malgrat que el visat no és actualment obligatori en algunes obres, el cert és que aquestes dades ens indiquen un creixement notable del sector de l’edificació”.

En el primer semestre els aparelladors han intervingut com a tècnics únics realitzant la direcció d’obra i la direcció executiva de l’obra en més de 5.000 projectes.

Les dades destaquen el protagonisme dels arquitectes tècnics a l’hora d’estendre els certificats d’eficiència energètica dels edificis, en emetre el 52’1% del total. Per Gosalves això es deu “al seu contacte professional proper amb els propietaris a l’hora de tramitar les cèdules d’habitabilitat i realitzar reformes i rehabilitacions”. Els segueixen els arquitectes, amb un 33’2%, els enginyers, amb un 6’4% i els enginyers tècnics, amb el 8’1%. Els tècnics competents de l’administració pública signen el 0’2% dels tràmits.

Un 20% del parc d’habitatges certificat

A l’abril del 2017 comptaven amb certificació un total de 675.000 edificis de la província de Barcelona, el que representa un 20% del parc edificat. D’aquets 670.771 es corresponien a certificats d’edificis existents i altres 4.320 a obra nova acabada.

Els edificis existents amb certificat energètic són majoritàriament blocs d’habitatges individuals (73%). Les vivendes unifamiliars representen un 12’9% i els habitatges plurifamiliars són el 3’7%.

]]>
http://ipcomunicacion.com/blog/els-visats-dexpedients-de-reforma-i-gran-rehabilitacio-van-creixer-un-25-en-el-primer-semestre/feed/ 0